Ministrja austriake: Marrëveshja Kosovë-Serbi esenciale që dy vendet të anëtarësohen në BE

Karin Kneissl, ministre e Austrisë për Europë, Integrime dhe për Punë të Jashtme, ka folur për marrëdhëniet ndërmjet Kosovës e Serbisë dhe për domosdonë e normalizimit të tyre.
Ajo ka deklaruar se vendet e Bashkiit Europian janë shumë të kujdesshme lidhur me importimin e çështjeve të hapura të anëtarëve të rinj dhe se normalizimi i përgjithshëm ndërmjet Serbisë e Kosovës është esencial për integrimin europian të këtyre dy vendeve.
Shefja e diplomacisë austriake ka vlerësuar për “veçernje novosti” se dy palët, Serbia dhe Kosova, mund ta kthejnë një faqe në marrëdhëniet e veta reciproke me anë të marrëveshjes ligjore detyruese.
Austria udhëheq Presidencën e BE-së deri në fund të vitit.

Loading...
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button